Pega Interview Questions and Answers for Freshers and Experienced Real Time

By | February 18, 2017

Pega Interview Questions and Answers for Freshers and Experienced Real Time

Pega Real Time Interview Questions and Answers for Freshers and Experienced by Top MNC Companies Accenture TCS Wipro Microsoft Mindtree Wellsfargo Infosys

1) Operator ID instances are normally stored in the PegaRULES database as rows of the
Ans- pr_operators table.

2) Y external authentication checkbox is required in operator ?
Ans- It will be used for provide the access for external users(end users) to accessing the application. For example End-users will not direct accessing to the pega application, Suppose they want to access to the pega application through interfacing with third party tool.




3) How many access groups can be associated to an operator at once ?
Ans- Only one access group at a time , but one operator will have multiple access group in their operator id instance.

4) Can u explain abt ruleset types ?
Ans- We have Different types of rulesets are available in Pega

5) What is a production ruleset ? How will it be helpful ?
Ans- In the production rulesets area we can provide rulesets, rules in this rulesets will be unlocked in production, the end users directly will change these rules as per requirement, this is called rule deligation.

6) What is the default access role used by developers ?
Ans- Pega rules SysAdmin4




InterView Questions On  Classes and Mapping In PEGA

1) Different types of classes that PRPC support?
Ans – We have different types of Standard Classes will be avaliable which are,
@baseclass is Ultimate base class, And Its Child Classes are work-, Data-, Rule-, Assign-, History-, etc.
Pega always Support 2 types of classe which are Abstract Classes And Concrete Classes
Abstract Classes are ends with ‘-‘ and abstract Classes cannot create any work object instances
Concrete Classes will Does not ends with -, And Abstract Classes will create Workobject instances

2) Rule Resolution ? Inheritence ?
Ans- 7 steps
Ans- Defer load means, suppose u can use any tabbed Section in that situation u want to load the data on each tab u can write one activity to retrieving data, then large amount of data will be loaded in clipboard, Its an performance hit load the more data in clipboard, So in that situation we can use Defer load option it will prevent performance because while u Check the Defer load option it will ask some activity on each tab Cell properties, so when ever the particular tab is opened then relevant activity only will be fired and load the related data…So it will Avoid the performance
Yes we can load the values in dropdown




2) How many types of portals does PRPC can provide? Where will you specify the portals that u have created?
Ans- Composite portals, Fixed portals, Custom portals, mobile portals
After creating a portal it will specified in the Access group Settings tab, then it will access to the particular user.

3) Different types of harness that u have used ?
Ans- We have number of standard harness will be available in pega, but most commonly used are new, perform, review, conform, Tabbed, perform screen flow, Tree Navigation

4) If I want to restrict a user to perform on a particular flow action, how can I achieve it?
Ans- we can specify the privileges or when conditions in Security tab of the flow action

5) How can u expose a property ? What is a linked property ?
Ans- By using the modified Data base schema or optimise for reporting option
Modifying database Schema-à Select Data baseà Select Table-à View Columnsà Select Columnsà Give Database username& password and the Click Generate
Optimise reporting means right click on the property and select the optimise for reporting




1) Mention about the flow types ?
Ans- Process flows, Screen flows, Subflow’s, Straight through process flows.

2) In my screen flow I have 4 assignments. When I am at 3rd assignment, I want to route it to a different user. How can it be done ?
Ans- No it is not possible to route the assignment in the middle of the screen flow…Suppose if you want to route the entire Screen flow will be route to different user.. u can give the router in Start shape of the screen flow

3) Use of entry checkbox in screen flow ?
Ans- Suppose u can specify the entry point checkbox in the assignment that shape allows as a start point in the flow.. means for which assignment shapes u can check this checkbox that assignments only display in the output, then u can use the breadcrumbs and navigate any screen.

4) Difference b/w Spin off, Split Join and Split for each ?
1) What are all the different types of scope that declare scope provide ?
Ans- Node, Thread, Requestor




2) Advantages and limitations of declare page ?
Ans- The main Advantage of the Declare pages is, It prevents the multiple DB hits , Suppose is there multiple requestors in that node when ever first user login into the application then load activity will be fired and create a declare page and then loaded the data in that page, requestors who can on that node will show this declare page and use the data on that page.
The Disadvantages are its read only to the requestors, and can not add the additional data and cannt delete the specific data.

3) Diff b/w declare page and regular pages ?
Ans- Declare pages are created through declarative rules, Declare_ keyword must be specified while creating a declare page, Declare pages are read-only pages, These pages Cant delete ,update directly.
User pages are created through page new method in an activity, these pages can be updated, deleted directly, these pages automatically deleted once logout from the system.
Next Page



Pega Interview Questions and Answers for Freshers and Experienced Real Time

Pega Interview Questions and Answers for Freshers and Experienced Real Time




One thought on “Pega Interview Questions and Answers for Freshers and Experienced Real Time

  1. Pingback: Pega Real Time Interview Questions and Answers - Today News Update

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *